Solutions to the Quiz on Newton's Laws

Question 1: If you pull on a 20-kg wagon with a constant force of 80 N.
What is the wagon's acceleration?

Answer: 4 m/s2
Explanation: a = F / m = 80 N / 20 kg = 4.0 m/s2

Question 2: If a car runs out of fuel while running, and the engine stops.
The car doesn't stop suddenly because of ........

Answer: inertia.

Question 3: Both ends of a piece of rope are pulled by two people in a tug-of-war contest.
If each pulls with a 500-N force, what would be the tension in the rope?

Answer: 500 N

Question 4: Assume that an object's mass get reduced while a constant force acts on it.
In this case, the acceleration .........

Answer: increases.

Question 5: Flying motion of birds is an example of ............

Answer: newton's third law

Question 6: Action and reaction pair of forces...............

Answer: always act on different bodies.
Explanation:
If you exert an action force on a small wagon. In response the wagon exerts an equal and opposite reaction force on you.
The action and reaction pair of forces do not cancel each other out.
And the reason is because they were not exerted on the same object.

Question 7: An object in motion tends to remain in motion...............

Answer: without the need of a force.

Question 8: An object in motion tends to remain in motion is an example of ..............

Answer: newton's first law

Question 9: Newton's second law focuses on ..............

Answer: acceleration.

Question 10: Propulsion of fish is an example of..............

Answer: newton's third law

Question 11: If you are attracted toward Earth by a 800-N gravitational force.
Then Earth is attracted towards you with a force of..........

Answer: 800 N

Question 12: Assume a given net force drives an object along a straight-line path.
If the mass were doubled, its acceleration would............

Answer: be half.

Question 13: Assumne a boat exerts a force of 4,000 N on a jetski that accelerates at 2 m/s2.
What is the mass of the jetski?

Answer: 2,000 kg.
Explanation: m = F / a = 4,000 N / 2 m/s2 = 2,000 kg.



For more details, please contact me here.
Date of last modification: Summer , 2019